X-T2 & Nikkor 50mm

Fujifilm, Nikkor + K&F Concept – deel II

Na de vorige (quick & dirty) test is mij duidelijk geworden dat ik veel moeite heb met het handmatig scherpstellen van de X-T2.
Alle 3 methodes geprobeerd, maar na de import in LR blijkt dat ik er veel naast zit. Wat wel zichtbaar wordt is het verschil in kwaliteit van de lenzen en hoe fraai (of niet) het bokeh tevoorschijn komt. Niet alles is even mooi, maar dat heeft deels te maken met de onderlinge verschillen in lichtsterkte van de Nikkors.

Verder viel mij op dat wanneer ik een buitenopname maakte van flink grote afstand (>30 meter) en begon met focusstand op oneindig, dat ik dan een onscherp resultaat kreeg. Verplicht frontfocussen was het devies.
Zeer close fotograferen levert meestal de scherpste details op.

By the way: alle foto’s zijn van statief genomen. En bij de buitenopnames heb ik mij beperkt tot de 28mm en de 50mm omdat die de beste IQ gaven.